Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubb SAM ordnar nyskapande festival

På lördag är det dags för indiejazz-festival på Tingshuset. Uppträder gör nyskapande grupper som "Pombo" och "Cinemascope". 100 % Östersund ringde upp Cinemascopes Nils Berg som även spelar i Håkan Hellströms band.

• Hur mycket spelar du med Hellström?

– Så fort han spelar live är jag med. På hans senaste skiva är jag med. Det sista året har jag bara spelat med honom och med Cinemascopes.

• Vad spelar du?

– Sex och basklarinett är mina huvudinstrument. Men även fiol, keyboard, slagverk och annat.

• Berätta om Cinemascopes.

– Vi hämtar ner en massa musikklipp från Youtube, sedan spelar vi in ny musik till den. Inspelningen sker live, bland annat har vi spelat in på vår lokala pizzeria och på en brygga vid Gröndals båtklubb. När vi uppträder spelar vi filmerna på en skärm bakom oss.

• Gör ni helt ny musik till filmerna?

– Nej då, vi blandar den med musiken i videon. Allt blir ju på deras villkor och det kan bli ett rätt kul gränsland, antingen en cover eller något helt nytt.

• Vad kommer ni bjussa på i Östersund?

– Det blir mycket material från vår nya skiva, eller film då, som kommer snart. En liten live-preview alltså!

Festivalen drar i gång 19.00 på lördag och förutom "Cinemascope" och "Pombo" uppträder, "7 grader norr", "Trompoetry" och Liljan Emilia.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.