Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klüft ny medlem i bragdjuryn

På tisdag förmiddag samlas ledamöterna i Svenska Dagbladets guldmedaljnämnd, den så kallade bragdjuryn, för att utse årets bragdmedaljör. Ny ledamot är förra friidrottaren Carolina Klüft, skriver Svenska Dagbladet.

Som nykomling kommer jag att vara väldigt öppen att lyssna på alla dem som varit med tidigare, men jag vet också vad jag själv vill ha sagt. Det är ett mycket spännande uppdrag som jag ser fram emot, säger hon till SvD.
Bragdguldet är ett mycket fint och hedervärt pris att få. Det vet jag av egen erfarenhet.

Klüft, som avslutade friidrottskarriären 2012, hann med att vinna tre raka VM-guld i sjukamp, två EM-guld och ett OS-guld. För sitt första VM-guld, i Paris 2003, tilldelades den då 20-åriga supertalangen Svenska Dagbladets bragdguld.

Det finns emellertid en risk att Klüft missar tisdagens möte. Hon ska nämligen föda sitt första barn vilken dag som helst.