Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klyftiga och kaxiga rim

Lokala hiphoparen Sebastian Mellergård, aka Görda, släppte i fredags sin platta ”Kaos-VM”.

Detta firades med en releasekväll på Tingshuset, där fem olika band bjöd på en massa hiphop. 

var veteranen Kape som, ackompanjerad av bland annat gitarr och banjo, levererade svängig samhällskritik blandat med vardagliga men hemska berättelser.

Den ännu inte alltför stora publiken satt på golvet och gungade försiktigt med, men detta ändrades snart då bandet MVN äntrade scenen. De tre killarna Görda, Maniac och Big Nick lyckades få igång publiken ordentligt med sina lika klyftiga som kaxiga rim och snart både sjöngs och dansades det.

När flera unga rappare anslöt på scen var energin på topp överallt. 

The Dysfunctional Trio var denna gång bara en duo, och körde en kort spelning med inhopp av både Marcus Ernehed på saxofon och några av kvällens rappare.

Så var det då dags för Görda själv att gå på. Flankerad som han var av Big Nick och Maniac så var det ganska svårt att märka skillnaden mellan Görda solo och MVN, men tillsammans levererade de i alla fall både röjiga nummer som ”Jämtland” och mer eftertänksamma låtar som anti-krigslåten ”Gud på sin sida”. 

fantastiskt kompetenta Sound Riot, som spelade medryckande drum ’n bass.

Tyvärr hade publiken nu tunnats ut betydligt, men vi som var kvar dansade glatt vidare.

Att det i Östersund finns många duktiga pop- och rockband är väl allmänt känt, men efter kvällen verkar det definitivt som att hiphopen är på uppgång i stan.