Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knarkrazzia i Östersund

Polisen gjorde en stor riktad insats mot narkotika bland unga förra veckan.
Fler insatser kommer att göras framöver.

Annons

Under onsdag, torsdag och fredag förra veckan beslagtogs ungefär 25 gram hasch, 202 narkotikaklassade tabletter och nästan tio gram amfetamin i Östersund under en planerad insats av polisen, där man bland annat gjorde flera husrannsakningar.

Insatsen var en del i polisens arbete att fokusera på narkotikamissbruket bland de unga. Omkring 20 personer, upp till 25 år, togs fast. Många av dem fanns i närheten av busstorget i centrala Östersund.

– Många var alldeles för unga för den miljön. Den yngsta som fanns där var 14 år och blev hemskjutsad till föräldrarna, säger Christer Höglund, insatschef.

Arbetet förra veckan gjordes i samarbete mellan ordningspolisen, polisens ungdomsgrupp och spaningsavdelningen.

– Det är en långtgående satsning och vi kommer att ha fler insatser framöver. Narkotikaanvändningen bland unga är ett stort problem i Östersund, säger Christer Höglund, insatschef på polisen.