Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivhuggen har fått lämna sjukhuset

Tre män sitter anhållna efter knivslagsmålet i helgen, då två personer fick föras till sjukhus.

– Utredningen kommer att fortsätta med ytterligare förhör, säger Emil Westlin, åklagare.

Det var vid klockan 05.25 på söndagsmorgonen som två män fördes med ambulans till Östersunds sjukhus akutmottagning, efter ett knivslagsmål på Ängegatan i Östersund.

Polisen uppger att det också varit bråk mellan flera av de involverade personerna redan tidigare.

– Det var ett ärende tidigare under kvällen, där det blev en anmälan om misshandel upprättad. Sedan har den här andra anmälan kommit senare, säger Per Thelin, utredare vid Jämtlandspolisen.

På söndagskvällen var fyra män anhållna, två av dessa var de män som tidigare förts skadade till sjukhuset. Men åklagaren Emil Westlin uppger på måndagseftermiddagen att endast tre av dem fortfarande sitter anhållna.

– Målsägande, en man född -91, är släppt på fri fot. Det var en av de som blev mest skadade, säger Emil Westlin.

Uppgörelsen där åtminstone några av de inblandande bar kniv skedde både på Ängegatan i närheten av hamburgeriet och pizzerian, och på Brunflovägen mittemot Stora kyrkan. Rubriceringen försök till mord kvarstår. Åklagaren Emil Westlin har jobbat med ärendet under måndagen.

– Förmiddagen har gått åt till att samla ihop allt från helgen. Nu har de ordinarie utredarna tagit över. Utredningen fortsätter med ytterligare förhör och med analys av den tekniska utredningen, säger han.

Enligt Emil Westlin har man ganska klart för sig hur själva händelseförloppet gått till, men han är förtegen och vill inte gå in på detaljer kring vad som ska ha skett.

– Jag har en relativt god bild av händelseförloppet. I morgon eftermiddag kommer jag att besluta om det kommer att gå till häktning, säger Emil Westlin.

De båda skadade männen har kunnat lämna sjukhuset.