Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivhuggen man döms för misshandel

I måndags satt männen som målsägande och åtalad i knivrättegången vid Östersunds tingsrätt. Men vid en tidigare rättegång var rollerna ombytta. Nu döms målsägande i knivrättegången, en 23-årig man, för misshandel av en av de åtalade, en 24-årig man, efter ett bråk på en Östersundskrog förra året.

Det var den 15 december som 23-åringen ska ha knuffat till 24-åringen i ryggen, tagit strypgrepp på honom och sagt att han ska dö. 24-åringens berättelse bekräftas till viss del av en vakt som såg honom bli upptryckt mot en bardisk. 23-åringen däremot hävdar att det var han som blev knuffad i ryggen och att han aldrig tog strypgrepp på 24-åringen.

Tingsrätten finner att 23-åringen har tryckt till mot 24-åringens hals och bedömer att det rör sig om misshandel av normalgraden. 23-åringen döms till skyddstillsyn och 40 timmar samhällstjänst. Mannen dömdes senast i januari 2013 för grov stöld och fick då skyddstillsyn och frivården har bedömt att det finns risk för återfall i brottslighet. De anser att 23-åringen ska jobba med impulskontroll.

Mannen ställs på nytt under övervakning fram till 28 maj 2015. Dessutom ska han betala skadestånd till 24-åringen på 5 000 kronor plus ränta

Domen i knivrättegången meddelas den 4 juni. Där riskerar 24-åringen och två män till upp till sex års fängelse för mordförsök.