Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivhuggen man döms för misshandel

I måndags satt männen som målsägande och åtalad i knivrättegången vid Östersunds tingsrätt. Men vid en tidigare rättegång var rollerna ombytta. Nu döms målsägande i knivrättegången, en 23-årig man, för misshandel av en av de åtalade, en 24-årig man, efter ett bråk på en Östersundskrog förra året.

Annons

Det var den 15 december som 23-åringen ska ha knuffat till 24-åringen i ryggen, tagit strypgrepp på honom och sagt att han ska dö. 24-åringens berättelse bekräftas till viss del av en vakt som såg honom bli upptryckt mot en bardisk. 23-åringen däremot hävdar att det var han som blev knuffad i ryggen och att han aldrig tog strypgrepp på 24-åringen.

Tingsrätten finner att 23-åringen har tryckt till mot 24-åringens hals och bedömer att det rör sig om misshandel av normalgraden. 23-åringen döms till skyddstillsyn och 40 timmar samhällstjänst. Mannen dömdes senast i januari 2013 för grov stöld och fick då skyddstillsyn och frivården har bedömt att det finns risk för återfall i brottslighet. De anser att 23-åringen ska jobba med impulskontroll.

Mannen ställs på nytt under övervakning fram till 28 maj 2015. Dessutom ska han betala skadestånd till 24-åringen på 5 000 kronor plus ränta

Domen i knivrättegången meddelas den 4 juni. Där riskerar 24-åringen och två män till upp till sex års fängelse för mordförsök.