Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köar i sjutton timmar för ny telefon

I sjutton timmar väntar Martin Söderholm och Filip Jacobsson på att Teliabutiken ska öppna. Då släpps nämligen iPhone 5s.

Sedan klockan 17.00 på torsdagseftermiddagen har Martin Söderholm, 18 år, och Filip Jacobsson, 19 år, suttit i regnet utanför Teliabutiken i väntan på att den senaste iPhone-modellen släpps i handeln.

– Jag är först på allt och har redan köat en gång den här månaden. Fast då var det till ett nytt dataspel, säger Filip och fortsätter:

– Jag vill alltid vara först med det senaste.

Klockan 10.00 på fredagsförmiddagen öppnar dörrarna till butiken. Då är Filips plan att vara först med att köpa den guldfärgade utgåvan av den högteknologiska telefonen. Kompisen Martin Söderholm kommer däremot inte att köpa någon.

– Nej, jag har inget jobb just nu och hänger mest med som sällskap.

I femgradigt regnväder gäller det att ta på sig varmt. Grabbarna har klätt sig i underställ, tjocka tröjor, varma jackor, täckbyxor och regnplagg.

– Vi har med oss energidryck, vatten, godis, brieost och kex också, berättar Filip som inte tror att det kommer bli särskilt mycket sömn i strandstolarna under natten.

– Nej, men blir vi trötta får vi väl nicka till.