Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kökschef misstänks för förskingring

En kommunal chef i länet är just nu avstängd från jobbet. Personen är föremål för en utredning om förskingring på jobbet.

Den misstänkta personen har jobbat i fler år som köksansvarig på ett äldreboende. Förskingringarna ska ha skett i ett centralt kök som servar flera underavdelningar.

Enligt uppgifter till ÖP misstänks också förskingringarna ha pågått under lång tid och därför kommit upp i försvarliga belopp.

Någon formell anmälan till polisen har ännu inte lämnats in. I stället har kommunen i fråga inlett en internutredning som då möjligen i förlängningen lämnas in i sin helhet i samband med den formella anmälan.

De högre tjänstemännen på kommunen är informerade om den pågående internutredningen, men ingen är i dagsläget beredd kommentera ärendet.

Den chef som handgripligen sköter utredningen bekräftar i alla fall att det föreligger förskingringsmisstankar.

– Fast jag är inte beredd att diskutera några detaljer i ärendet medan internutredningen pågår, säger han när ÖP ringer upp.