Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kökschef misstänks för förskingring

En kommunal chef i länet är just nu avstängd från jobbet. Personen är föremål för en utredning om förskingring på jobbet.

Annons

Den misstänkta personen har jobbat i fler år som köksansvarig på ett äldreboende. Förskingringarna ska ha skett i ett centralt kök som servar flera underavdelningar.

Enligt uppgifter till ÖP misstänks också förskingringarna ha pågått under lång tid och därför kommit upp i försvarliga belopp.

Någon formell anmälan till polisen har ännu inte lämnats in. I stället har kommunen i fråga inlett en internutredning som då möjligen i förlängningen lämnas in i sin helhet i samband med den formella anmälan.

De högre tjänstemännen på kommunen är informerade om den pågående internutredningen, men ingen är i dagsläget beredd kommentera ärendet.

Den chef som handgripligen sköter utredningen bekräftar i alla fall att det föreligger förskingringsmisstankar.

– Fast jag är inte beredd att diskutera några detaljer i ärendet medan internutredningen pågår, säger han när ÖP ringer upp.