Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolgjini klar för travfesten

Med tio dag­ar kvar till Jämtlands Stora Pris har ännu inga stora stjärnor gett grönt ljus. Klart är dock att Lutfi Kolgjini återkommer och tar med sig bland annat Glen Kronos.

Annons

– Jag är inte orolig men lite fjärilar i magen är det, säger Jan Quicklund.

Till helgen väntar den stora travfesten i Sverige med Elitloppet på Solvalla. Helgen efter är det dags för länets svar på festen. Med V65 och Stora Stayerpriset under fredagen och V75 med Jämtlands Stora Pris på lördagen.

banchef Jan Quicklund är det bråda dagar just nu. Han har flera krokar ute men i dagsläget är det bara klart att Lutfi Kolgjini kommer tillbaka till Östersund.

– Han är positiv och har för avsikt att starta flera hästar här uppe. Glen Kronos kommer upp och vill ha revansch. Det är en jättebra häst, säger Jan Quicklund som är nöjd med att Kolgjini gästar Östersund:

– Han är en enorm färgklick. När jag pratade med honom sa han att det bemötande han fick här uppe var något utöver det vanliga.

framgångsrik tränare och kusk som Östersund kan gå miste om är Åke Svanstedt. Han har tilldömts körförbud i 28 dagar efter stallkörning. Om Svanstedt överklagar kan tiden flyttas fram.

– Jag skulle tycka det var jättetråkigt om han inte kommer till start. Jag tycker det är ett straff som är lite väl tufft. Det drabbar inte bara honom utan även banorna som arrangerar, spelare och publik, säger Quicklund.

Svanstedt körde i fjol bland annat Finders Keepers som vann Jämtlands Stora Pris. Förmodligen kommer inte titelförsvararen upp till Östersund.

– Det verkar vara lite tveksamt. Men vi jobbar på det, ägarna själva vill hellre testa Copenhagen Cup en vecka senare.

Ett annat aktuellt namn och som visat intresse är Robert Bergh och Adrian Chip.

Järvsöfaks som är en välkänd profil har dock gett klartecken. Järvsöfaks gör nu sin sista säsong och kan ta åttonde segern i Sven O Perssons Minne.

– Orolig är man väl alltid lite grann. Men om listan med de hästar vi hoppas och tror på kommer så blir det av yttersta klass.

På söndag 17.00 går anmälningstiden ut. Och till helgen kommer Quicklund att vara på plats på Solvalla och Elitloppet för att jaga de sista.

– De som kanske felar i försöken eller inte går vidare måste man i princip springa och haffa på stallbacken.

Mer läsning

Annons