Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kolla skyltarna

Rutin och erfarenhet kan i många fall vara av godo men i andra fall av ondo. Man gör en viss sak just för att man alltid gjort så eller för att en viss förutsättning funnits. När det så sker en förändring så noterar man det inte utan fortsätter sin vana trogen.

I trafiken är detta vanligt. Man förvånas över hur många "rutinerade" förare som fortfarande ligger i 70 kilometer i timmen på E14 mellan Grytan och Brunflo, trots att det sedan länge skyltats om till 80. De har alltså inte läst av skyltarna just för att de har "rutin" på sträckan.

Samma gäller genvägen från Körfältet via Remonthagen in till före detta ATS-området i Östersund. Sedan en tid tillbaka är det gång- och cykelväg där men de "rutinerade" förarna fortsätter att köra som om allt var som förut.

Tag därför till vana att regelbundet lyfta blicken och läsa av samtliga vägskyltar på dina "rutinsträckor". Kanske har det hänt något som gäller dig!

Medtrafikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel