Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kollaps för Ås – tappade stor ledning

Äntligen har det börjat lossna för Åsdamerna i elitserien.
– Jag blev nästan gråtfärdig. Det var så underbart att se tjejerna vinna. Jag var så stolt, säger ledaren Caroline Anderson efter segern mot Råcksta.

Efter idel förluster i början av årets elitserie är Ås piskat att plocka poäng i helgens tre matcher i Stockholm. Så har det också blivit.

– Jag hoppades på tre poäng på de här tre matcherna och nu har vi redan tagit tre poäng, säger en mycket nöjd Caroline Anderson.

5–5 mot topplaget Spårvägen följdes av 6–0 mot Råcksta.

– Oavgjort mot Spårvägen, som har två landslagsspelare och som är jättebra, kändes absolut som en seger. Vi var värt det.

Ås hade faktiskt både 3–0 och 4–1, men tappade rejält i spelstyrka på slutet. Spårvägen gick upp till 5–4 inför sista singeln mellan Anna Kirichenko och Nayana Temmi.

– Vi var förvånade att vi ledde så stort.

Det finska förvärvet tog då fram sina kvaliteter och lyckades vinna med 3-1 i set och rädda en poäng. Starkt gjort av Kirichernko som var hämmad av smärta i båda benhinnorna.

– Hon har haft problem med benhinnorna i flera månader och skulle egentligen behöva vila, men det är inte så lätt att göra det i pingis.

– Jag är så stolt över att Anna och Chloe tog två av Sveriges seniorlandslagsspelare. Emelie spelade bra och hade alla möjligheter att ta sista matchen, men hade otur med kant- och nätbollar, kommenterade Caroline Anderson.

Dagens andra match mot Råcksta blev den klart bästa i höst för Ås. Jämtlandslaget hittade rätt direkt i sitt spel och på en timme var matchen över.

– Jag måste säga helt ärligt, allt gick så fort och plötsligt var matchen slut, säger Caroline som knappt kunde hålla tillbaka sina känslor.

– Det var underbart. Jag blev nästan gråtfärdig över hur bra tjejerna spelade.

Emelie Fitzgerald, Chloe Thomas och Anna Kirichenko vann sina respektive matcher och den som gladde mest var Fitzgerald. Kanske var det här den islossning hon behövde för att kunna ta nästa steg.

– Det var den "gamla" Emelie. Hon spelade helt otroligt bra. Jag har aldrig sett henne så fokuserad.

Är det hennes mentale coach som lyckats lossa alla mentala knutar?

– Jag tror det. Han har hjälpt henne. Emelies spel var det roligaste i dag, men Anna måste också få beröm.

Nu gäller det att inte segla iväg i tankarna utan behålla fokus till söndagens match mot BooSpåret.