Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Komedi om jordiska lustar

I kväll visar Storsjöteatern Riksteaterns uppsättning av Vilhelm Mobergs pjäs ”Änkeman Jarl”, som beskrivs som en himmelsk komedi om jordiska lustar.

Annons

Eller moralitet om man så vill.

Platsen är svensk landsbygd i slutet av 40-talet där korpralen Jarl förlorat sin älskade hustru. Hans båda döttrar erbjuder sig att flytta hem om de får ärva hans stuga.

Äldsta dottern är ogift och fylld av fördömande gudstro, den yngre är lättsam och begåvad med fästman. Dessutom hjälper gärna nyblivna änkan och grannen Gustava gärna Jarl med tvätten.

Snart spirar slughet kombinerad med något som kan förväxlas med kärlek och diverse uträkningar, men på själva lysningsdagen drar det ihop sig till ett avgörande.

Regissör är Jan de Laval och skådespelare Hans Josefsson, Berit Carlberg, Göran Forsmark, Amelie Fleetwood, Inger Nilsson, Magnus Byström och Krister Ulvenhoff.