Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommentar: Mårts mardröm

Förbundskapten Pär Mårts är luttrad och han hade säkert skissat upp ett mardrömsscenario någonstans i bakhuvudet, bara för att ha en plan när det blir motgångar.

Men att Henrik Sedin skulle lämna återbud ville han nog inte ens tänka på.

Men så är det, Mårts nyckelspelare har så ont sina revben att han tvingats tacka nej till OS i Sotji och Mårts leading line är trasig.

Trist för Henke, tufft för Tre Kronor men skadan han ådrog sig mot Calgary för en månad sedan gör det omöjligt att spela. Trasiga revben i en OS-turnering? Nej, det går bara inte.

Nu har ju Henrik försökt komma tillbaka, han gjorde en comeback för en vecka sedan men kunde inte skjuta eller gå in i närkamper. Den högljudde Canucks-coachen John Tortorella deklarerade att det är Henriks beslut, men att Tortorella ville att Canucks stjäncenter skulle stanna hemma och rehaba, så var det här beslutet inte ett dugg överraskande.

Så vad innebär detta för Tre Kronor? Massor. Man spräcker sin förstakedja med Daniel, Henrik och Loui Eriksson, guldchanserna devalveras och Daniel Sedin tappar den center som med förbundna ögon alltid vet var Danne befinner sig på isen.

Daniel Sedin är en av världens bästa forwards men det är naturligtvis självklart att han kommer att sakna Henrik i Sotji.

Det kommer Tre Kronor också att göra.