Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal tillbakavisar kritik: – Vi kan inte agera på annat sätt

Nancy Fridh, ordförande för Kommunal Härjedalen, anser att Michael Bellmanns kritik där han påstår att de sitter i knäet på arbets­givaren är oberättigat.

Annons

– I nuläget kan vi inte agera på något annat sätt än vi gjort, säger Fridh som tycker att Bellmanns utspel är taget i luften.

om hur förhandlingsprotokollet om personalreduceringar inom äldreomsorgen var helt fritt från åsikter från Kommunal. Bellmann hade noterat samma sak och han ansåg att det berodde på att Kommunals ledande personer ger vika alldeles för lätt gentemot sina partikamrater på arbetsgivarsidan. Något som alltså bestämt förnekas av Kommunal.

inledande förhandling och vi kan inte göra mycket mer i det läget, säger Nancy Fridh som berättar att de gör sina synpunkter hörda när det nu ska jobbas aktivt på arbetsplatserna för att se var det kan vara möjligt att göra besparingar.

har vi både personalrepresentanter och platsombud med. Därefter ska riskanalyser visa om det är möjligt att ta bort tjänster. Jag anser att det inte är det i den omfattning som kommunen har föreslagit, säger Nancy Fridh.

– Personalen har redan påverkats negativt både fysiskt och psykiskt i den omorganisation som nyss gjorts. Det basarbete som skulle göras för att för att förbättra rutiner och arbetssätt fungerar inte. Arbetet i verksamheten haltar, konstaterar Fridh som har svårt att se hur det ska kunna sparas ännu mer pengar på äldreomsorgen då hon anser att personalen knäar inför sina uppgifter redan i nuläget.