Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalråd: ”Ett hårt slag mot kommunen”

– Det är lite chockartat. Verkligen ett hårt slag mot kommunen, säger Strömsunds kommunalråd Gudrun Hansson (S), efter beskedet om att företaget OpusCapita lämnar Ulriksfors.

– Jag är både arg och besviken, och ledsen för de anställda som jobbar i företaget, säger Gudrun Hansson.

I de gamla fängelsebyggnaderna i Ulriksfors har verksamheten med skanning av fakturor funnits sedan någon gång under 1990-talet, enligt Gudrun Hansson. Även om det varit några olika ägare och det har bytts namn genom åren så ser hon det som ett etablerat företag i kommunen.

– Just därför känns det extra tungt. Jag trodde att de var ett etablerat företag att räkna med.

– Vi vet att företaget haft tankar på att slå ihop verksamheterna i Hackås och Strömsund och haft behov av nya lokaler. Något som vi försökt tillgodose, men tydligen räckte inte det, säger Gudrun Hansson.

Att de anställda ska ges möjlighet att följa med till det nya på Frösö Park ger hon inte mycket för.

– Frösö Park känns lite långt bort för att pendla, det blir inte alldeles enkelt. Men just nu är det här mest lite chockartat, jag har inte hunnit fundera på hur det här blir än, säger hon.

Hon har inte hunnit prata med någon av de anställda än.

– Men jag gissar att de är lika chockade som jag är att det blir på det här sättet. Och att det här beskedet kommer bara en månad före jul känns ju extra trist, säger hon.