Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalråden om Zetterströms avhopp

Att Carina Zetterström (C) hoppar av politiken är oerhört tråkigt. Det tycker kommunalrådskollegorna AnnSofie Andersson (S) och Karin Thomasson (MP).

– Det är beklagligt men man måste respektera hennes beslut, säger de.

I dag avslöjade ÖP att Carina Zetterström lämnar politiken och att det är ett beslut som har vuxit fram hos henne sedan i somras.

Kommunalrådskollegan Ann-Sofie Andersson berättar att Carina Zetterström ringde upp henne i går kväll och berättade att hon hade bestämt sig för att hoppa av.

– Jag tycker självklart att det är väldigt tråkigt att hon har kommit fram till det här beslutet. Jag beklagar det men samtidigt måste man respektera och acceptera ett sådant beslut, säger hon.

Försökte du få henne att ändra sig?

– Nej, det skulle vara lönlöst eftersom hon hade bestämt sig, säger hon.

AnnSofie Andersson och Carina Zetterström lärde känna varandra år 2005 när Carina Zetterström blev heltidspolitiker. Men under den tiden tillhörde Centerpartiet oppositionen, och relationen mellan dem grundade sig endast i politiken, förklarar AnnSofie Andersson. När Centerpartiet år 2012 blev en del av majoriteten och Carina Zetterström blev ett av tre kommunalråd så växte relationen.

– Vi har en mycket djupare relation i dag. Det är inte så att vi bara pratar om politik utan det blir mycket privat också. Men det ligger kanske i sin natur också att man får en djupare relation om man jobbar nära varandra, säger AnnSofie Andersson.

Även kommunalrådskolgan Karin Thomasson fick beskedet om Carina Zetterströms avhopp i går kväll via telefon.

– Jag tycker att det är tråkigt men samtidigt har jag respekt för henens beslut. Vi har haft ett bra samarbete men hon har varit heltidspolitiker under en lång tid så jag förstår att hon väljer att sluta, säger Karin Thomasson och fortsätter:

– Nu hoppas jag att Carina får arbeta med något som hon tycker är väldigt roligt, säger hon.

Nu ska Centerpartiet hitta en ersättare till Carina Zetterström. AnnSofie Andersson tror på ett fortsatt bra samarbete oavsett vem det blir som ersätter Carina Zetterström.

– Det händer att folk slutar och då får man lära sig att samarbeta med nya människor. Det är inget problem.

Men det är väl viktigt att ni som är kommunalråd kommer överrens?

– Ja, personkemin spelar in men jag tror faktiskt att man övervärderar det där. Vi inom majoriteten är ett stort lag, och laget går alltid före jaget, säger AnnSofie Andersson.

Inte heller Karin Thomasson är speciellt orolig.

– Vi har en god relation med hela centergruppen så jag tror att det kommer att bli bra, säger hon.