Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet:

Kommunalrådet AnnSofie Andersson förväntar sig att Fabös nya ägare får fart på byggandet i Stadsdel Norr.
– Vi har tappat minst sex månader i en sorts stiltje, säger hon.

Fältjägaren Fastigheter har åtagit sig att ordna 200 nya jobb, 100 villatomter och 200 nya bostäder i Stadsdel Norr.
Inget av löftena har hittills uppfyllts.
– Det är dags att börja leverera nu, säger AnnSofie Andersson.
Enligt hennes sätt att se är Maths O Sundqvists finanskrasch främsta anledningen till att ingenting händer i Stadsdel Norr.


– Det behövs åtskilliga miljoner för att börja bygga bostäder och när man sitter i ett läge där bankerna för diskussioner om ens framtid så är det klart att det påverkar.
Ramavtalet som Fältjägaren Fastigheter har skrivit med kommunen är möjligen på väg att uppfyllas när det gäller villatomterna, säger hon. Men de 200 bostäderna som ska vara klara senast 2010 är inte påbörjade. Och de 200 nya arbetstillfällena har lyst med sin frånvaro.


– Visst har det flyttat in verksamheter på området, men det är bara omflyttningar inom stan, inga externa etableringar som gett nya jobb.
Fältjägaren Fastigheter ägs till hälften av fastighetsbolaget Fabös (som  Maths O Sundqvist ägt fram till nu) och till hälften av byggföretaget Peab. AnnSofie Andersson hoppas nu att Fabös nya ägare Valot Invest och Peab ska sätta fart på utvecklingen av Stadsdel Norr.


– Vi har haft fortlöpande kontakter med Peab och jag har uppfattat det som att de är beredda att köra igång så fort de får med sig Fabös.
Hon medger att hon har stora förväntningar på Valot.
– De har sagt att de ska gå in som långsiktiga ägare i minst fem år. Det handlar om att ha ekonomiska muskler för att fortsätta förädla området.