Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunals hemsida utslagen

Fackförbundet Kommunals sajt ligger fortfarande nere, sedan en brand i en datahall på nyårsdagen. Men förbundets webbplats för a-kassa fungerar.

Annons

Den som försöker gå in på fackförbundet Kommunals webbplats blir omdirigerad till förbundets Facebook-sida. Det beror på att webbplatsen ligger nere sedan nyårsdagen.

– Det började med en brand i ett IT-skåp, och det drabbade flera andra, bland annat SJ, säger Emma Nilsson, kommunikationschef på Kommunal.

Hon berättar att Kommunals a-kassas webbplats – där den som är berättigad till a-kassa kan fylla i sina kassakort – fungerar.

– Det är den som är allra mest verksamhetskritisk, säger Emma Nilsson.

Vet ni när alla era webbplatser fungerar som vanligt igen?

– Nej, jag törs faktiskt inte säga det.

Branden inträffade på natten mellan nyårsafton och nyårsdagen, strax före klockan ett, i IT-leverantören Evrys datahall i Tomteboda i Solna strax utanför Stockholms innerstad. Branden gjorde att det krävdes en omstart av systemet, och då upptäcktes ett fel.

– Omstarten gick inte som planerat. Vid reparationstillfället hittades ett fel i programvaran, sade Geir Remman, kommunikationsdirektör på Evry, till TT.

– Det kommer nog att ta flera dagar innan allt är på plats för alla, sade Remman, men tillade att kunderna har drabbats i olika hög grad.

Även Postens hemsida låg, på tisdagseftermiddagen, fortfarande nere.