Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunals hemsida utslagen

Fackförbundet Kommunals sajt ligger fortfarande nere, sedan en brand i en datahall på nyårsdagen. Men förbundets webbplats för a-kassa fungerar.

Den som försöker gå in på fackförbundet Kommunals webbplats blir omdirigerad till förbundets Facebook-sida. Det beror på att webbplatsen ligger nere sedan nyårsdagen.

– Det började med en brand i ett IT-skåp, och det drabbade flera andra, bland annat SJ, säger Emma Nilsson, kommunikationschef på Kommunal.

Hon berättar att Kommunals a-kassas webbplats – där den som är berättigad till a-kassa kan fylla i sina kassakort – fungerar.

– Det är den som är allra mest verksamhetskritisk, säger Emma Nilsson.

Vet ni när alla era webbplatser fungerar som vanligt igen?

– Nej, jag törs faktiskt inte säga det.

Branden inträffade på natten mellan nyårsafton och nyårsdagen, strax före klockan ett, i IT-leverantören Evrys datahall i Tomteboda i Solna strax utanför Stockholms innerstad. Branden gjorde att det krävdes en omstart av systemet, och då upptäcktes ett fel.

– Omstarten gick inte som planerat. Vid reparationstillfället hittades ett fel i programvaran, sade Geir Remman, kommunikationsdirektör på Evry, till TT.

– Det kommer nog att ta flera dagar innan allt är på plats för alla, sade Remman, men tillade att kunderna har drabbats i olika hög grad.

Även Postens hemsida låg, på tisdagseftermiddagen, fortfarande nere.