Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen: Det blir för dyrt att upprusta Z-hallen

Östersunds kommun anser att det blir för dyrt att rusta upp Z-hallen.

– Nämnden är inte intresserad av stora investeringar bara för att det ska vara spel där i en säsong, säger Karin Thomasson.

Thomasson är ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Hon har förståelse för den speciella situationen för Jämtland Basket och Frösö Innebandy och de följdverkningar som en flytt till andra hallar kommer att ge.

– Jag förstår dem och de konsekvenser som det blir att byta anläggningar. Det blir inte lätt och det blir till ett aber för alla som måste flytta runt, men kanske är det ett måste eftersom det ändå bara handlar om en säsong, säger Karin Thomasson.

– Om vi ska upprusta Z-hallen hamnar vi i så stora kostnader, både för själva upprustningen och för driften. Vi vill inte lägga de kostnaderna på en hall som ändå ska försvinna.

Är det möjligt att skjuta på ett beslut och undersöka mer i detalj vilka konsekvenser som hela processen skulle ge Frösö Innbandy, Jämtland Basket och ÖIK?

– Beslutet har redan skjutits upp sedan tidigare. Nu måste vi ta ett beslut annars tvingas vi till en ny upphandling av rivningen och det kommer att ta tid.

Den mer konkreta tidsplanen för ombyggnationen av Sporthallen håller precis på att fastställas. Under tisdagen samlas kommunens Sporthallsgrupp för att titta på när bygget kan gå i gång.

– Målet är att börja i höst. Men jag kan inte svara på om Sporthallen blir avstängd för verksamhet redan då, menar Karin Thomasson, som berättar att förslaget att Jämtland Basket ska spela sina hemmamatcher i Östersund Arena är helt naturligt.

– Vi får inte glömma att isarenan var tänkt som hemmahall för Jämtland Basket i ett första skede, men då valde basketen att tacka nej till det.