Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen fick betala julshow

Den 50-åriga kvinnan har arbetat på Östersunds kommun. Hon döms nu för förskingring på sin arbetsplats och bedrägeri mot ett hotell i stan.

Annons

På arbetsplatsen började man misstänka att det var något skumt med kvinnan. Hon hade varit med och köpt in möbler och gardiner som skulle ha leverats till arbetsplatsen, men de kunde inte hittas. Likaså saknades en tv som hon beställt.

Till rättegången konstaterades att frågan om tv:n var preskriberad och när det gällde gardinerna och möblerna frias hon eftersom rätten anser att åklagaren inte, mot kvinnans nekande, kunnat bevisa att hon tagit dem.

Men hon fälls ändå för förskingring. Hon och kollegerna skulle gå på en julshow på Gamla teatern. Kommunen skulle stå för julbordet medan de som också ville se showen skulle betala det själva. Närmare 5 000 kronor samlades in men när fakturan på julbordet kom krävdes kommunen också för showen.

Man drar nu slutsatsen att hon aldrig betalade för showen utan tog själv pengarna.

Kvinnan checkade sedan också in på ett hotell i Östersund. Hon påstod då att kommunen skulle stå för hennes boende, men något sådant löfte fanns inte.

Hon döms alltså för dessa båda brott och till kommunen ska hon betala 4 950 kronor och till hotellet 20 536 kronor. Kvinnan ska dessutom betala stora delar av advokatkostnaderna eftersom hon uteblivit från förhandlingar kon kallats till. Påföljden blir villkorlig dom plus 60 dagsböter à 300 kronor.