Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen föreslår flytt av förskolorna Fröja och Berget på Frösön

Barn- och ungdomsförvaltningen i Östersunds kommun föreslår en flytt av förskolorna Fröja och Berget på Frösön från och med hösten 2018. Anledningen är att man tittat på lär- och arbetsmiljöerna på förskolorna och kommit fram till att en flytt är det bästa alternativet.

På Östersunds kommuns hemsida konstaterar kommunen efter en översyn av förskoleverksamheten att det finns brister i lär- och arbetsmiljöerna vad gäller framförallt förskolorna Berget och Fröja.

– Vi har ett överskott av förskoleplatser på Frösön och har därför möjlighet att flytta verksamheten på Fröja och Berget till befintliga, bättre lokaler, säger Annika Källgård, förvaltningschef Barn- och utbildningsförvaltningen på kommunens hemsida.

Fröjas nya lokaler föreslås bli på Lövstavägen 1 och Berget kan komma att flytta in till Förskolan Östberget. Beslutet om flytten tas upp som beslutsärende i nämnden den 24 januari 2018.