Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen glömde bort Östersunds DFF

ÖFK fick hyresavtal från kommunen.
ÖDFF, som också huserar på Jämtkraft Arena, har inte ens fått ett samtal.
– Nej, kommunen har inte hört av sig till oss, säger ÖDFF:s ordförande Hans Olof Johansson.

När kommunen tog över Jämtkraft Arena tog man kontakt med ÖFK och skickade ut ett hyresavtal som har avvisats av ÖFK. Enligt mejlkonversationen mellan ÖFK och kommunen pågår inte längre någon förhandling. Kultur- och fritidsnämndens förslag till hyresavtal kommer att gälla.

Det innebär att ÖFK måste hitta nya lokaler att flytta in i eftersom deras kostnad för uppehälle i Jämtkraft Arena ökar med det dubbla.

– Vi uppfattar det här som att kommunen inte vill ha oss som hyresgäst, säger Daniel Kindberg.

Östersunds Damfotbollsförening, som också håller till på Jämtkraft Arena, har glömts bort av kommunen.

– Det är ingen som har tagit kontakt med oss från kommunen om vad som ska gälla nu. Till slut fick jag ringa upp och fråga om de inte skulle skicka över något hyresavtal. De sa att de skulle göra det för några dagar sedan men fortfarande har vi inte fått något, säger Hans Olof Johansson.

Kommunen tog kontakt med herrlaget men inte med damlaget. Hur ser du på det?

– Vi hade förstås förväntat oss att vi också skulle vara delaktig. Det känns bara jättekonstigt. Jag vet inte om det beror på att de har glömt bort oss eller om det beror på något annat, säger Hans Olof Johansson.

Efter att ha sett ÖFK:s hyresavtal blir han orolig.

– Jag gissar att vi får samma avtal eftersom vi är på samma arena och en fördubbling av kostnaderna klarar inte vi. Varje ökad kostnad är jobbig för oss som redan har ansträngd ekonomi. Vi får ta ställning när vi får hyresavtalet om vi kan vara kvar på arenan, säger Hans Olof Johansson.

Vi har sökt ordförande i kultur- och fritidsnämnden Karin Thomasson utan resultat.