Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen kan inte lösa frågan om skoterkörning i Ullådalen

Det råder förvirring om det är tillåtet eller inte med skoterkörning i Ullådalen.

– Men vi kan inte bestämma något om skoterleden, det är länsstyrelsen som avgör, säger byggnämndens ordförande Olle Olovsson (C).

Miljö-,bygg- och räddningsnämnden skulle i går fatta beslut om hur skoterfrågan ska lösas i Ullådalen. Men det blev inget beslut. En tjänsteman hade nämligen fått reda på att det inte är kommunen utan länsstyrelsen som avgör frågan.

– Vi visste inte det, konstaterar Olle Olovsson.

Skoterfrågan vållar visst huvudbry hos politikerna och tjänstemännen på Åre kommun. I dagsläget vet ingen om det finns en skoterled eller inte. I översiktsplanen för skoter föreslås att leden genom Ullådalen tas bort.

Och leden är borttagen på kartorna. Men kommunen har inte fattat ett formellt beslut om att radera leden. Det förekommer skoteråkning på leden men även utanför där det är förbudsområde.

Olle Olofsson berättar att nämnden ska avvakta besked från länsstyrelsen. Om ärendet kommer upp igen på nämndens bord har Olofsson en klar uppfattning om vad han ska rösta på:

– Jag vill att det ska bli ett förbudsområde och att de som har hus där ska få söka dispens för att ta sig fram och tillbaka till sina hus.

Jeanette Fundin