Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen måste rationalisera

I samband med pågående finanskris gör man vissa reflektioner.

Till exempel varför i alla sammanhang där en socialdemokrat framträder i media ropar man på ingripande av staten.

Om man tar kommunen som exempel fårstår man inte varför inte rationaliseringar vidtas för att klara ekonomin.

Om man sätter in en konsult som tar en tidsstudie på alla anställda så får man med stor sannolikhet en anpassning av personalstyrkan som överensstämmer med verksamheten. Det är en åtgärd som alla företag tar till för att minska kostnader. Har man kontrollerat kommunalrådet Jens Nilssons lobbyverksamhet för personval till EU-parlamentet? Har det skett på arbetstid och i så fall har motsvarande löneavdrag gjorts, eller har kommuninnevånarna betalat kampanjen. Företag, kommuner och landsting måste göra som vilken familj eller företag som helst, leva sparsamt och vid temporära nergångar i ekonomin se över sina resurser i stället för att i alla sammanhang ropa på staten.

Med de stora skatteuttag som görs finns alla möjligheter att klara ekonomin vid en nedgång men då måste resurserna användas till annat än torgbyggen och andra monumentala utsvävningar.

 

Bengt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel