Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen nöjd med Bangkok-avtal

I påskhelgen skrevs ett vänortsavtal på mellan Östersund och Bangkok. Enligt kommunen ger avtalet konkreta samarbetsmöjligheter.

Delegationen från Östersund, med kommunalrådet AnnSofie Andersson i spetsen, är mycket nöjda med hur de mottogs i Thailand av sin kommunala motsvarighet, Bangkok Municipal Council.

– Jag konstaterar att Bangkok Municipal Council tycker att Östersunds kommun är intressant. De vill lära sig mer om hur vi jobbar med hållbarhetsperspektiv i olika sakfrågor, till exempel miljö, stadsplanering och folkhälsa, säger AnnSofie Andersson på kommunens hemsida.

De konkreta samarbetsområden som kommunen nämner är utbildning, idrott och företagande.

På universitetssidan innebär det att Mitthögskolan och Nawamindradhiraj university ska ha ett utbyte av lärare och studenter mellan fakulteten inom vårdutbildning, stadsplanering, risk- och krishantering.

Vad gäller idrotten fortsätter Bangkoklagen att komma till Storsjöcupen men enligt kommunen ska det nu också inledas någon form av utbyte för basketen.

Enligt kommunen togs också under resan direktkontakter mellan jämtländska företag och thailändska ambassaden som man hoppas ska resultera i handelsutbyte.

– Vi är medvetna om olikheter i storlek och struktur, men är från bägge parter inställda på ett fördjupat samarbete. Det fortsatta utbytet beror nu på oss själva och vad vi gör av avtalet, säger kommundirektör Bengt Marsh på kommunens hemsida.