Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen river servering innan säsongen är slut

Nu river Strömsunds kommun uteserveringen på campingen. Vilket gör att lunchgäster och campingbesökare inte handlar mat längre.
– Många kommer in och undrar om jag fortfarande har öppet, säger restaurangägaren Jan-Ivar Engström.

För andra året i rad driver han serveringen på campingen i Strömsund. Han arrenderar lokalen av Strömsunds kommun från juni till den 17 augusti, och i tisdags förra veckan kom hantverkare och började riva uteserveringen som tillhör restaurangen. Två veckor innan sommarsäsongen är slut.

– Nu är det flera dagar sedan de rev ner och de har bara lämnat brädor och öppna spiklådor här, säger Jan-Ivar Engström.

Ett rött band och koner spärrar av området där byggskivor, plankor och spiklådor ligger. Restaurangens bord och bänkar står staplade i ena änden mot staketet.

Precis intill serveringen ligger den välbesökta badanläggningen där många barn badar. Restaurangen serverar mat till campare, men även många strömsundsbor hittar hit för att äta lunch. Men sedan sittplatserna togs bort kommer det knappt några matgäster längre.

Anledningen till att kommunen river är att sittplatserna ute ska glasas in, för att användas nästa sommar. Jan-Ivar Engström tycker det är bra att det byggs om, men förstår inte varför det är så bråttom att sätta i gång. Han har svårt att uppskatta hur mycket han förlorar i inkomster nu, men konstaterar att det blir många osålda lunchtallrikar på två veckor.

– Jag hade kunnat låsa nu och stängt, men jag vill hålla mig till kontraktet jag skrivit på. Men just nu känns det inget roligt, säger han.

På Strömsunds kommun har man inte uppfattat några klagomål från restaurangägaren.

– Vad konstigt att han inte sa det till mig när jag var där för mindre än en timme sedan, säger Håkan Sandberg på kommunen.

Han säger att Jan-Ivar blev informerad när han började arrendera om att rivningen skulle börja nu. Helst skulle kommunen ha gjort klart renoveringen innan säsongen, men det hanns inte med.

– Jag är jätteglad att det kommer att hända något där så att någon kan sitta där, det är nästan helt omöjligt att sitta där nu, säger Håkan Sandberg.