Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen satsar drygt 2 miljoner på VC och U20-VM

Östersunds kommunstyrelse har beslutat sig för att satsa 700 000 kronor för att stödja ett eventuellt U20-VM i fotboll 2016. Dessutom läggs nära 1,5 miljoner kronor på vinterns världscup i längdskidor.

Annons

Den stora delen i U20-VM-satsningen, 500 000 kronor, omfattar en breddning av spelplanen på Jämtkraft Arena med tre meter. Detta finansieras genom minskning av kommunfullmäktiges anslag för oförutsedda utgifter. De övriga 200 000 kronorna handlar bland annat om att skapa en lokal mottagningsorganisation samt riktad marknadsföring.

Vem som slutligen får arrangörsskapet av U20-VM för damer kommer att beslutas inom kort, men Sverige är en av huvudkandidaterna. Svenska fotbollförbundets plan är i så fall att hålla mästerskapen på fyra orter; Linköping, Eskilstuna, Umeå och Östersund.

På tisdagens kommunstyrelsemöte beslutades också att ekonomiskt stödja vinterns världscup på längdskidor i Östersund 14–15 februari med nära 1,5 miljoner kronor. Förutom de mindre posterna för arrangemangsbidrag (150 000 kronor), representationsbidrag (50 000), och kostnader för informationsaktiviteter (65 000) så till kommer nu två extra poster.

Dels ett tilläggsanslag till kultur- och fritidsnämnden på 720 000 kronor för de ökade verksamhetskostnader som tillkommer på lokaler, utrustning, spår och övriga service. Exempel på sådana kostnader är full tävlingsbelysning och extra spårpreparering samt sandning/skottning.

Kultur- och fritidsnämndens budget beslutades också att utökas med 487 000 kronor för att kunna teckna ett arrangemangsavtal med Svenska skidförbundet och Biathlon Events AB. Det innefattar ersättning för säkerhets- och bevakningsinsatser samt extra inredning med el/teknik för mediacenter och tv-studio.