Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen siktar på att lösa bostadskris

Tio lägenheter ska upprustas på Ringvägen i Sveg och förhoppningen finns om att en privat aktör ska skapa sexton nya lägenheter. Detta är första steget för att lösa bostadskrisen i centralorten.

Härjedalens kommun har blivit tagna på sängen när det gäller att planera behovet av lägenheter. Under lång tid är det rivningar som varit lösningen för att det kommunala bostadsbolaget Härjegårdar inte ska stå med stora mängder tomma lägenheter.

För att förbättra planeringen kommer det att startas ett kommunalt bostadsprogram som ska ta hänsyn till olika scenarion. Det som ställt allt på sin spets den här gången har till viss del gått att förutse.

– Sykes har ett stort behov till sin personal och även skolan behöver bostäder till sina gymnasieelever. Det finns också ett behov av trygghetsboenden för äldre, säger kommunalrådet Gunilla Zetterström-Bäcke (S).

– Och så är det ju krig i världen och det kommer en stor ström flyktingar, får Anders Häggqvist (C) flika in.

De tio lägenheterna som ska rustas upp tillhör Härjegårdar. Utan att kunna sätta någon tidpunkt på när de i nuläget kallställda lägenheterna ska finnas på hyresmarknaden har inte de ledande politikerna något svar på.

– Det ska göras så snabbt som möjligt, säger båda.

Något mer avslöjande kring 16 lägenheter som kommunen inte skapar vill de inte ge.

– Vi kan ju inte sitta här och berätta, det får den aktören göra. VI har haft en träff under dagen och det ser positivt ut.