Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen tar bort p-avgift i stans centrum och skottar Stortorget – ska stimulera handeln under coronautbrottet

Östersunds kommun lättar på p-avgifterna i centrala stan och bjuder på två timmars fri parkering. Man skaffar ett p-kort som fungerar som en p-skiva.
Dessutom skottas Stortorget för att frigöra ytterligare parkeringsplatser.

De friare reglerna gäller från 20 mars till 30 april.

Anledningen är att kommunen vill underlätta för kunder att nå de lokala företagen i centrum inom framför allt handel, restaurang och café som kämpar med sviktande kundunderlag på grund av coronautbrottet.

Att tillgängliggöra parkeringar är ett önskemål från företagen i centrum.

– Besöksnäringen är en basnäring som genererar både arbetstillfällen och skatteintäkter till kommunens medborgare, säger Anders Wennerberg, kommundirektör, i en presskommentar. 

Stortorget töms på snö så att det ska gå att ställa bilen här. Känns tråkigt säger Calle Hedman på Destination Östersund.

– Vi nu har Snow Heart Arena på plats för allmänheten, men det är viktigare att förenkla möjligheten för kunderna att besöka centrum.

Tillägg:

Företaget Aimo Park bjuder också på två timmars fri parkering i i parkeringshusen Mittpunkten och Törnstensgränd (gamla polishuset). Samma period som kommunen, det vill säga 20 mars-30 april.