Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill sälja brandstationen

Kommunen tänker sälja brandstationen eftersom Jämtlands gymnasium inte längre är intresserade av byggnaden.

Annons

– Det krävs stora ombyggnader för att göra om lokalerna till utbildningslokaler. Det är man numera tveksam till, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson (S).

Brandstationen kommer att tömmas inom ett år. Räddningstjänsten ska flytta till Certus, det vill säga blåljusmyndigheten, vid Fyrvalla i början av nästa år.

Tidigare hade gymnasieförbundet, där kommunen ingår, planer på att eventuellt använda lokalerna, när ett mera sammanhållet centralt gymnasiecampus ska skapas. Men på grund av kostnaderna är det alltså tveksamt att gymnasieförbundet vill använda lokalerna.

Kommunstyrelsen beslutade under tisdagen att påbörja försäljningen av brandstationen.

– Vi vill tillåta en ganska fri användning. Det ska både kunna vara bostäder, kontor och restaurang i lokalerna, säger AnnSofie Andersson.

Fastigheten Brandsprutan 1 är närmare 4 000 kvadratmeter stor och har ungefär lika stor lokalyta. Här finns såväl kontorsrum som fordonsgarage. Fastighetskontoret konstaterar att en del utrymmen är mörka och svårtillgängliga medan hallarna är stora och möjliga att användas till olika ändamål.

Fastighetskontoret har föreslagit att fastigheten ska gå ut på anbud, med visst förbehåll att priset inte ska vara det enda som ska styra.

Att det blir en attraktiv verksamhet är så angeläget att anbudssumman inte ska göra enda grunden för val av köpare, utan även användningen vägs in. När anbuden kommer in ska anbudssumman väga två tredjedelar och kvaliteten, det vill säga användningen, väga en tredjedel.

Det godkände en enig kommunstyrelse.