Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill sprida framtidstro

Den finns en framtid i Krokom. Det var budskapet som kommunen ville sprida när de bjöd in åttondeklassare att lyssna och lära av många olika yrkesgrupper som finns i Krokom.

Annons

Alla kommunens åttondeklassare fick på torsdagen komma till Krokomshallen där representanter för både kommunen och det privata näringslivet informerade om olika yrken. Krokom är en kommun som växer och från kommunens sida vill man naturligtvis visa på att det finns jobb för de ungdomar som snart ska välja inriktning att utbilda sig inom.

– Syftet med dagen är bland annat att visa vilken variation det finns på yrken bara i kommunen. I de flesta kommuners verksamhet finns det över 200 olika yrken, från ingenjörer till vårdpersonal, säger Kajsa Eklund, verksamhetschef för grundskolan i Krokom.

Framtidsdagen arrangerades för tredje året och även näringslivet fanns representerat.

– Det är kanonbra att vi från näringen får träffa eleverna och så ett litet frö när det gäller deras framtidsplaner, säger Mona Thorsson, verksamhetsutvecklare på LRF Jämtland, som menar att det ser bra ut med jobb i länet vad gäller de gröna näringarna.

– På skogssidan skriker de efter folk, säger Mona Thorsson.

Tidigare år har det varit niondeklassare som fått informationen men i år har kommunen tänkt om.

– Nu får de mer tid att tänka innan det är dags att välja till gymnasiet och det tror vi är bra, säger Kajsa Eklund.