Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill strama upp uteserveringarna

Ett tjänstemannaförslag gör tummen ner för uteserveringar av tryckimpregnerat trä och med plaststolar. Istället föreslås caféstolar i smide, metall, rotting eller trä.

De nya riktlinjerna uteserveringar ska upp i miljö- och samhällsnämndens sammanträde 7 november. Uteserveringarna ska upplevas som en del av gatumiljön och ska placeras direkt på gatan utan uppbyggnad. I Östersunds lutande gränder föreslås bygglov om uppbyggnaden blir högre än 0,3 meter. Även färgen på solskydd och parasoller ska anpassas till omgivningen och bör vara enfärgade. Serveringens avgränsningar ska vara enkelt utformad, luftiga och låga. Täta staket och hela vägar är inte lämpliga. Vidare så bannlyses enklare vita plastmöbler. Uteserveringar ska istället möbleras med caféstolar i smid, metall, rotting eller trä.