Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens ansvariga svarar

Peter Gidlund jobbar som arbetsledare på Tekniska förvaltningen och avdelning fastighet. Han berättar att han själv fick kännedom om statusen på skiljeväggen för drygt tre veckor sedan och i förra veckan kom offerten på lagningarna som ska göras.

Annons

– Det är tråkigt att ärenden tar tid ibland men det är en del logistik kring beställningen av väggdelar och så som ska lösas, säger Peter Gidlund.

– Min målsättning är att den ska lagas så snart som möjligt. Förhoppningen är att den görs nu under våren, fortsätter han.

Går det säga när?

– Nej, det är svårt att säga ett precist datum när det är klart, men vi tog tag i det förra veckan.

Vad är det som ska göras?

– Alla trasiga bitar ska bytas ut. Det gäller väggmaterial, nylonrep, låsanordningar. Vi vet inte statusen på motordelar i nuläget men i fall de visar sig vara trasiga kommer också de att bytas ut när väggen repareras.

Jörgen Svensson är biträdande enhetschef på Fastighetsförvaltningen. Han fick under måndagen besked om att golvet i sporthallen fortfarande anses som halkigt.

– Jag ska dit i dag (i tisdags) tillsammans med städchefen för att vi tillsammans ska göra en bedömning av problemet med golvet.

Vad inkluderar ni i bedömningen?

– Vi kommer titta på slitage och hur städningen fungerar och vilka städmetoder som används. Det har varit diskussioner kring att städningen kan vara en orsak till att golvet är halt, vissa kemikalier kan ge den effekten på ett visst golvmaterial.

När kan ni ge ett besked kring golvet?

– Det är svårt att säga innan jag har varit och tittat på det.

Artikeln kommer från 100% Östersund