Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunens ekonomidirektör slutar

Anneli Svensson – som är ekonomidirektör och biträdande kommundirektör i Östersunds kommun – slutar sin anställning.

Anledningen till att Anneli Svensson slutar är, enligt ett pressmeddelande från kommunen, de långa resorna mellan hennes hem i Strömsund och arbetet i Östersund.

– De långa resorna gör att det för mig i nuläget är svårt kombinera ett bra familjeliv med så omfattande och kvalificerade uppdrag som ligger på tjänsten, säger Anneli Svensson i pressmeddelandet.

Anneli Svensson tillträdde som ekonomidirektör första februari 2012. Hon har hela tiden bott kvar i Strömsund. Före arbetet i Östersund jobbade hon som ekonomichef i Strömsunds kommun.

Hon kommer att ha kvar sin anställning till och med sista maj 2014. Fram till dess ska hon stå till arbetsgivarens förfogande för arbete med avgränsade uppdrag.

Snart ska kommunen starta rekryteringsarbetet. Nu jobbar kommunchefen Bengt Marsh med att hitta en tillfällig lösning tills en ny ekonomidirektör/biträdande kommundirektör finns på plats.

– Målsättningen är självklart att arbetet med kommunens ekonomi inte ska tappa fart under rekryteringsprocessen. Jag ser några olika lösningar, men hur det i slutändan blir återkommer jag till, säger kommundirektör Bengt Marsh i pressmeddelandet.