Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommuninformation: Bidrag till fria lovaktiviteter

Detta är ett test där Mittmedia publicerar kommuninformation från Bräcke kommun. Innehållet har inte producerats av journalister på Östersunds-Posten eller Länstidningen.

Även i år får kommunen ett särskilt statligt stöd för att arrangera lovaktiviteter för barn och unga (6-15 år) som föreningslivet kan söka - med en viktig nyhet: det gäller inte bara sommarlovet, utan alla skollov!

Det är Socialstyrelsen som utlyser det särskilda stödet till Sveriges kommuner, och Bräcke kommun har valt att använda tillskottet som ett bidrag till föreningslivet. Det har resulterat i jättefina aktiviteter på olika platser i kommunen, med allt ifrån basket till matlagning och beachparty under 2016 och 2017.

Föreningar som anordnar aktiviteter under loven för barn och ungdomar och gör dem avgiftsfria kan alltså söka stöd för det. Mer information och intresseanmälan här.