Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommuninformation: Tonåring söker trygghet – är det hos din familj?

Detta är ett test där Mittmedia publicerar kommuninformation från Bräcke kommun. Innehållet har inte producerats av journalister på Östersunds-Posten eller Länstidningen.

Vill du öppna ditt hem och ge trygghet till en kille eller tjej i tonåren? Just nu finns ett stort behov av familjehem för ungdomar, både för kortare och längre tid. Behovet finns i hela länet.

– Det är fokus på familjehem för tonåringar och ensamkommande, säger Veronica Leek, socialsekreterare på Familjehemscentrum.

I höstas gick Familjehemscentrum – som arbetar länsövergripande i åtta kommuner – ut med en kampanj om att det behövdes nya hem för yngre barn. Kampanjen fick ett stort gensvar med runt 60 intresseanmälningar.

Just nu är behovet störst när det gäller de äldre barnen och ungdomarna.

Många behöver hjälp

– Ja, det behövs fler familjehem. Dessutom skulle det behövas ytterligare en jourfamilj, gärna med tidigare erfarenhet att jobba mot socialnämnden. Det finns ett befintligt jourfamiljehem i dag, men det är främst för yngre åldrar, berättar Veronica Leek.

Det finns många barn och ungdomar som behöver få komma till ett nytt hem. Det är viktigt att familjehemmet har en stabil situation med trygga vuxna, där ett barn känner sig välkomnat och har någon att anförtro sig åt.

Känner du att den stabila basen finns hos dig och din familj, tveka inte att göra en intresseanmälan till Familjehemscentrum.

Här kan du läsa mer

Familjehemscentrum i Jämtlands län har funnit i tre år. Uppdraget är att rekrytera, utreda och utbilda samtliga familjehem. Familjehemscentrum har uppdrag gentemot alla kommuner i Jämtland och har sin hemvist inom Östersunds kommun där personalen har sin anställning. Du anmäler intresse för att bli familjehem på Östersunds kommuns hemsida via länken här nedanför.

Här hittar du mer information om familjehem och om hur du anmäler intresse