Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommuninformation: Vill du bli kontaktfamilj och få möjligheten att berika både ett barns och ditt liv?

Detta är ett test där Mittmedia publicerar kommuninformation från Bräcke kommun. Innehållet har inte producerats av journalister på Östersunds-Posten eller Länstidningen.

Som kontaktfamilj blir du en resurs för en annan familj som behöver avlastning och stöd. Du/ni blir som en bonusfamilj till barn som har tuffare hemmaförhållanden och du får chansen att positivt påverka deras vardag och ge dem en meningsfull tillvaro.

Just nu letar vi kontaktfamiljer till killarna nedan:

"En kille på 15 år behöver en kontaktfamilj som han kan vara hos en helg i månaden. Han gillar att spela spel så om ni är en familj som gillar sällskapspel så är det positivt."

”Två killar på 12 och 11 år behöver en kontaktfamilj som de kan vara hos en helg i månaden. Killarna är intresserade av hockey och fotboll.

”Två killar på 10 och 8 år behöver en kontaktfamilj som de kan vara hos en helg i månaden. Killarna är intresserad av utomhusaktiviteter och att spela spel.”

Barn har olika behov och intressen, därför finns inget krav på hur kontaktpersonen eller kontaktfamiljen skall se ut. Singel, sambo, särbo, barn eller inga barn spelar ingen roll. Huvudsaken är att det känns bra från bägge håll.

Vill du vara med och påverka dessa barns vardag? Välkommen att kontakta Individ- och familjeomsorgen via:

E-post socialtjansten@bracke.se eller telefon 0693-161 00 vxl

Läs mer om att vara kontaktfamilj här.