Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunvinst går till stormskador

Östersunds kommun hade budgeterat för ett plusresultat på 32 miljoner kronor i fjol. Men när siffrorna för året räknats samman står det klart att de tjänat oerhört mycket mer än så.

2013 gick Östersunds kommun 101 miljoner kronor i vinst plus på sina verksamheter, enligt siffror som kommunen presenterade på tisdagen.

Det är 69 miljoner kronor mer än vad man hade budgeterat för och största delen av dessa pengar, cirka 50 miljoner, kommer från återbetalda försäkringsavgifter.

– Vi når målet att varje år kunna redovisa ett plusresultat motsvarande procent av skatteintäkter och stadsbidrag. Vi uppfyller därmed god ekonomisk hushållning, säger biträdande kommundirektör Bert-Olof Åkerström i ett pressmeddelande.

Enligt honom är vinsten redan inkluderad förslaget till nästa års budgetförslag, där 15 miljoner föreslås gå till skolans pågående kompetensutveckling inom IT och 10 miljoner till ungdomsarbetsplatser.

Utöver det vill kommunen att 5,5 miljoner av överskottet ska gå till att reparera skador efter stormen Ivar och resterande 10 miljoner ska användas till amortering av lån.