Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Konferensen resulterade inte i någon offerkofta”

Annons

I lördagens förstaledare gör sig Karin Jonsson lustig över Bräckes konferens Kampen om varumärket. Karin Jonsson var så vitt deltagarlistan förtäljer inte med. Hon skriver ändå med avstamp i konferensen en oriktig, otrevlig och oförskämd ledare i ÖP. För det första skall hon veta, att konferensen inte resulterade i någon offerkofta. Det får stå för den som är källan till hennes material. För det andra skall hon veta att konferensen var ett resultat av en centermotion, alltså knappast något socialdemokratiskt försök att sudda bort någonting. För det tredje skall hon veta, att Sven-Åke Draxten blivit vald som kommunalråd i en demokratisk procedur och endast i förvirrade hjärnor är den socialdemokratiske guden. För det fjärde skall hon veta, att orsaken till att den före detta oppositionen inte lyckades samla sig för att bilda majoritet får sökas hos den splittrade centern. För det femte skall hon veta, att hennes ledare kommer att ge upphov till spekulationer om vem som är hennes källa. Ryktesspridning och underhandsutpekande är inget bra underlag för en effektiv opposition. Det vore bättre om ÖP funderade över Gunnar Nygrens rapport Landsbygd i medieskugga beskrivande den lokala landsortstidningens död. Res Dig upp från hängmattan och dra av offerkoftan Karin Jonsson!

Peter Edling (FP)

Ledarskribenten svarar:

Låt mig först poängtera tre saker som påståtts i kommentarsfält och inlägget ovan: Min kännedom om kommunen Bräcke är god och jag kan därför basera mina åsikter på egna iakttagelser. Det har också påståtts att jag är medlem i Centerpartiet, detta är felaktigt. I övrigt tvingas jag poängtera att Östersunds-Postens nyhetsredaktion inte påverkas av det arbete som ledarredaktionen utför.

Mina konkreta källor till mina åsikter om konferensen grundar sig i den information om konferensen som fanns i ÖP:s artikel inför konferensen, kommunens egen information om konferensen och Sven Åke Draxtens debattinlägg "Vi är förlorare i berättelsen om landsbygden" (ÖP 5/12-14).

I Draxtens debattinlägg sätts tonen för hur socialdemokraterna ser på framtiden. FP och Peter Edling i Bräcke tillhör den nytillträdda majoriteten det går lätt att anta liknande tankegångar hos er. Rubriken skvallrar redan den om ett underdog-perspektiv. Att anta förlorarklädsel tror jag inte på. Jag förstår mycket väl att kommunen varken är rikast eller lättast att styra i Sverige, men bristen på debatt och öppen dialog tror jag sannerligen inte gynnat eller gynnar Bräcke. Annars anser jag att även Centerpartiet kan göra fel, angående motionen om denna konferens. Men avsändaren till debattinlägget inslaget i offerkofta var en socialdemokrat.

I övrigt kan jag inte råda över medias utveckling och digitalisering i stort. Jag råder Peter Edling att betala för den journalistik han önskar ta del av, för att försöka motverka besparingsåtgärder.

Jag måste även tacka för ditt inlägg, vilket visar att det finns debattförmåga och lite kämpaglöd i kommunen. Det har inte synts till på ett bra tag.

Karin Jonsson, ledarskribent

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel