Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konflikten trappas upp – Bratic stäms

Bråket mellan sexbutiken Darlings ägare fortsätter.
På måndagen kopplades en advokat in.
– Jag ska stämma skiten ur Dragan Bratic, säger Jan Svensson, en av ägarna.

Artikeln kommer från st.nu.

Dragan Bratic och Jan Svensson öppnade Darlings tillsammans för ett drygt år sedan. Men någonstans skar det sig. För en månad sedan berättade ST om bråket mellan de två ägarna. Då förekom anklagelser om stöld, hot och bokföringsbrott.

Och konflikten har inte lugnat ner sig.

När ST pratar med ägarna är båda upprörda och säger att de är trötta på den andre.

– Jag har ingen kontroll på det där stället längre. Och jag bryr mig inte om det är öppet eller inte, säger Jan Svensson om Darlings.

Han säger också att hans del i bolaget ”absolut” är till salu.

– Men först ska jag stämma skiten ur Dragan Bratic. Han har blåst mig totalt.

– Han är inte delägare. De som håller på med kriminalitet är inte delägare. Inte för mig, säger Dragan Bratic.

– Spännande. Om jag inte är delägare kan han förklara mina aktiebrev, säger Jan Svensson.

Dragan Bratic polisanmälde Jan Svensson för stöld, efter att Svensson tog ett kassaskåp och tre kortmaskiner i början av april. Och enligt Bratic har Jan Svensson flera gånger tidigare tagit pengar från företaget som han inte haft rätt till. Jan Svensson anklagar å sin sida Dragan Bratic för förskingring och för att ha uteslutit honom ur bolaget.

Nu har konflikten trappats upp ytterligare. Jan Svensson har anlitat advokaten Jan Eliasson för att stämma sin forne kollega.

– Janne har blivit utslängd från sitt eget företag. Han har inte haft tillgång till checkräkningskontot eller kassaskåpet eller haft några nycklar. Han har ingen insyn och revisorn vägrar att ge honom det eftersom Dragan använder hot och lever på sin verbala förmåga, säger Jan Eliasson.

Dragan Bratic säger emot.

– Jag har visat honom alla papper men han har aldrig varit intresserad. Senast i december var jag hemma hos honom och visade upp papper. Och han har haft tillåtelse att prata med revisorn.

Nu vill Jan Svensson stämma Bratic från två håll.

– Det är aktuellt med en stämning från Jan själv för att han inte har någon insikt och med en stämning från företaget för förskingring. Vi måste se till att svenska lagen upprätthålls. För oavsett vad man tycker om verksamhetens inriktning så är det laglig verksamhet, säger Jan Eliasson.

Hos polisen finns en förundersökning om stöld, efter dramatiken med kassaskåpet i april.

– Vi fortsätter med utredningen. Det finns inget nytt att berätta, säger förundersökningsledare Jessica Lindmark.

Läs mer:

Strippan: Tjejer sålde sex

Åres första strippklubb

ÖPTV: Så är det att vara strippa

Dragan satsar på Sundsvall