Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkurrenten bröt när Brorsson säkrade tredjeplatsen

I samband med helgens avslutande deltävling kunde Jämtland MK:s Anton Brorsson säkra tredjeplatsen i Sverigeserien.

Anton Brorsson, Östersund och kartläsaren David Arhusiander, Tandsbyn behövde ta 4,5 poäng mer än Trollhättanduon Kristoffer Karlsson och Albin Timell för att säkra tredjeplatsen i VOC Mekonomens Sverigeserie i rally som avslutades denna helg med deltävlingen i Örebro.

Brorsson och Arhusiander gick ut hårt och placerade sig som fyra efter den första specialsträckan. Då visade det sig att hotet mot tredjeplatsen totalt redan var borta då konkurrenterna kört av vägen och brutit.

– Vi satsade och tog verkligen i på första sträckan, vi kanske rentav tog i lite för mycket. Vi hade några moments där vi var nära att bli kvar på sträckan. När vi kom i mål på första sträckan och hörde att Kristoffer och Albin hade brutit, var det bara att ta sig igenom de resterande två sträckorna så var bronset säkrat. Vi hade hellre sett att det hade varit fight ända in på mållinjen men det är så här i rally, allt kan hända, säger Anton Brorsson.

Tredjeplatsen i Sverigeserien överträffade teamets förväntningar då det var första säsongen som Brorsson tävlar i en Volvo 940.

– Anton har bara kört Volvo och bakhjulsdrivet i nio månader, då han körde VW Golf innan som är framhjulsdriven. Det är en stor omställning från att åka fort i en liten Golf till att åka fort i en 940. Volvon är mycket större och klumpigare att ratta på de smala skogsvägarna, det krävs en helt annan körstil. Jag tycker Anton har gjort det fantastiskt bra den här säsongen, han har en grym car-control och visat att han kan köra bil fort, säger David Arhusiander.