Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkurshot avvärjt på Lövsta

Frösö IF kan andas ut. Konkurshotet för Lövsta Aktivitetscenter är undranröjt. Kommunen och banken förlänger amorteringstiden på lånen till 2013.

– Riktigt bra. Nu får vi tid att hitta intäkter, säger Göran Schylander i Frösöns styrelse.

Schylander är mycket tacksam till Östersunds kommun och banken. De har tillsammans skapat en lösning där Frösö IF får förlängd amorteringstid för sina lån med tre år. Klubben hade i första skedet hoppats få ett kommunalt driftsbidrag på 200 000 kronor för att kunna lösa de mest akuta behoven – ja, helt enkelt att betala räkningarna.

– Den här lösningen motsvarar egentligen det bidrag vi önskade oss.

– Ja, det vill jag nog påstå. Om det hade blivit konkurs skulle dessutom en fjärde aktör ha drabbats, Frösö IF.

Nu satsar klubben framåt med friskt mod. Gårdagens styrelsemöte fördes i en positiv anda, där fokus ligger på Lövstadagen, 16 maj.

– Den tror vi mycket på. Vi har många aktivitet och många företag som stöttar oss. Då ska vi också sälja kolbullar och tjäna pengar, säger Göran med ett skratt.

som nyligen blev av med ansvaret för den inkomstbringande Yrancampingen – har dock fortfarande de miljonstora lånen kvar att amortera (amorteringsnivån i fjol låg på 416 000 kronor). Deadline är 2013.

– Problemen med likviditeten kvarstår, men nu har vi en chans att kunna öka våra intäkter. Och vi är mycket glada för att så många företag stödjer oss, trots kristider.

Ny ordförande för Frösö IF och Lövsta Aktivitetscenter är Per Simonsson.