Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsert med filmtema

För att få uppleva en filmkväll behövs ibland ingen biograf. Ovikens Manskör och Oviks­-fjell­orna bjuder på fyra konserter i höst med start i kväll. Temat är film.

– Det är för stort för att kalla det show, men för litet för att säga konsert, säger Annica Persson, en av Oviksfjellorna.

I somras teamade kvinnorna i Oviksfjellorna ihop sig med Ovikens Manskör för konserten "Filmtajm" under Ovikenveckan.

Konserten blev så lyckad att den sammanslagna kören på drygt 40 personer bestämde sig för att ge fyra konserter till under hösten. I kväll har de premiär i Hackås, på lördag sjunger de i Hoverberg och på söndag i Ås. 17 november är de tillbaka och ger då konsert i Ytterhogdal.

Kören bjuder på sånger från filmer som "Lejonkungen", "Titanic", "Så som i himmelen", "Emil" och "Sagan om ringen". Tanken är att konserten ska kännas som en filmkväll.

– De som kommer får popcorn och dricka, precis som när man går på bio. Och vi har rekvisita och "Smågrodorna", en grupp tjejer som dansar och illustrerar till musiken, berättar Annica Persson.