Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konst i Duvedsskogen

På torsdag kväll kan konstintresserade ta med sig en varm filt och bege sig till skogen i Sällbacken väster om Duved där det blir filmvisning. Verk av 40 konstnärer utlovas av arrangören.

Annons

The Artist Colony, som samlar konstnärer på olika platser i världen, ska den här gången arrangera en tillfällig visningsplats några kilometer väster om Duved. Kvällen är organiserad som en öppen studiekväll där konstnärer ur Turtle Salon-nätverket deltar. Här kan man få tillfälle att se arbeten valda av konstnärerna själva och kvällen presenterar en samling verk av konstnärer i olika skeden i sina karriärer; från etablerade till oetablerade samt de som skapar utan att se sig själva som konstnärer.

Malin Stål, konstnär från Kista, berättar att deltagarna får sitta insvepta i filtar och titta på video- och filmverk till gryningen.

– Vi sätter upp handgjorda skyltar vid E14, säger Malin.

Hon påpekar att det finns en nödplan ifall det blir regn.

– Om det regnar så hittar vi en annan lösning. Vi kör oavsett vilket väder det blir.