Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konst över gränsen

”Grafik från Tröndelag” ställs i helgen ut på Ahlbergshallen. 12 konstnärer från Trondheim visar sina verk.

12 konstnärer från Lademoen Kunstnerverksteder, LKV, i Trondheim ställer från och med i dag ut sina verk på Ahlbergshallen under rubriken ”Grafik från Tröndelag”. Det är en bred presentation av tryck som visas upp. Bland annat klassiska träsnitt, foto etsat på metall och cyanotypi/monotypi.

LKV är en ateljéförening med 38 professionella konstnärer. Utställningen på Ahlbergshallen är en del av ett utbyte med Östersunds kollektiva grafikverkstad.

En av utställarna är Märit Aronsson som ursprungligen kommer från Ås, men som i dag är verksam i Trondheim. Det här blir hennes första utställning i Östersund.

– När jag har jobbat med mina verk har det varit en lek. De har mycket rörelse i sig och heter ”Distans”, ”Cirkulation” och ”Turbulens”.

Varje konstnär har arbetat med sina verk utifrån sig själva, det finns alltså ingen gemensam tanke.

Per Formo tycker det är intressant när varje enskild konstnärs uttryck får komma fram.

– Det är kul att se så många jobba med grafik på så olika sätt.

Torhild Aukan har arbetat med en speciell teknik på trä, cyanotypi/monotypi.

– Jag gillar hur trä har ett eget liv, en egen struktur, och hur det spelar tillsammans med motivet. Man kan se små variationer av ett underliggande mönster.

Utställningen på Ahlbergshallen visas fram till tredje augusti.