Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsten att klättra i träd

/
  • Tyske konstnären Sebastian Stumpf berättar på lördagen om sin konst vid ett seminarium på Färgfabriken i Östersund.
  • Exklusivt för ÖP klättrar Sebastian Stumpf upp i ett litet träd invid Färgfabriken, en installation han just nu visar i utställningen Levitation.

Annons

Tyske konstnären Sebastian Stumpf gör filmer som visar när han klättrar i träd. Men det ska bara vara små träd i stora städer:

– Träden jag klättrar i har onaturliga placeringar, mitt inne i sterila stadskärnor och mitt verk ”Trees” visar hur jag går upp i de levande träden mitt i den hårt planerade miljö de omges av.

– Jag har även gjort installationer med bilder av hur jag befinner mig i en klaustrofobisk bunker, film som visar hur jag smiter under garageportar som stängs samt när jag hoppar från sterila räcken.

Han vill inte ”förklara” sina verk, men hoppas att åskådarna ska få egna tankar av att se filmerna – han visar även andra verk vid sitt föredrag.

– Om man därmed hindrar andra psyksjuka att få vård tycker jag det är tveksamt. Jag skulle exempelvis inte starta ett brandlarm med motiveringen att jag ska undersöka räddningstjänsten, det känns fel för mig.

– Men jag ska betona att jag inte sett hennes verk.

Mer läsning

Annons