Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstföreställning som väckte minnen i Trångsviken

Lördag kväll i Trångsviken, i Movik, vid vattnet. Där låg den nedlagda sågen, och dit har nästan 50 personer – de flesta av oss med minnen från Trångsviken – kommit för att se ”Glömda rum” av och med Håkan Bring Huczkowski och Åsa N Åström.

En dans- och konstföreställning som är helt ensam i sitt slag. Redan från början är stämningen speciell.

Håkan Bring Huczkowski genom hjärnans vindlingar och minnenas vrår. Detta genom att som tyst publik fysiskt följa honom genom skogen där han nystar upp ett nystan av mattrasor samtidigt som ljud, bilder och dans med Åsa N Åström möter oss längs vägen.

bakstuga klädd i trasmattor möter en frustrerad skidåkare på en lägda och namn på människor som en gång bott här skrivna på en husvägg följs av en frigörande vattendans som inte kan tolkas som något annat än total frigörelse. Större delen av föreställningen ger en vacker barndomsidyllbild. Bakstran som småpratar på jamska till ljudet av tunnbrödsbakning, sågverkets monotona ljud och Håkan Brings mammas sång.

och vackert och ljudkonsten är det bästa i hela föreställningen. Men någonstans pyr något. Precis som det pyr inom ungdomar som liksom konstnären själv ändå ska lämna det här, pyr känslan föreställningen igenom. Den får sitt crescendo i dansen i vattnet.

förhoppning var att öppna publikens egna glömda rum. På hemvägen tänker jag på hur vi gick från Rullbo sådana här sommarkvällar, vilka vi var och vilka vi skulle bli. Och på att den här kvällen i Trångsviken inte var som någon annan.

Uppdrag slutfört för Håkan Bring Huczkowski.