Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstgräs på Åkreängs IP

Bengt, du kommer naturligtvis få reaktioner på dina förslag angående konstgräs i Östersunds kommun. Ditt medborgarförslag behandlas i vanlig ordning och kommer snart till oss förtroendevalda i nämnden.

De frågor du ställde på idrottsforum fick du inga direkta svar på, men i övrigt hade vi en bra dialog kring alla idrotters behov där det konstaterades att många har stora behov i sina anläggningar, alltså inte bara fotbollen.

Personligen ifrågasätter jag om man kan kräva att en kommun verkligen ska kunna erbjuda anläggningar till all barn- och ungdomsidrott året runt. Jag tycker inte det.

Det är ju också möjligt att föreningar driver egna anläggningar med kommunal och privat finansiering. Även din förening har lämnat in ett sådant förslag på ny konstgräsplan vid Torvallen. 

Angående fler konstgräsytor antar jag att Jämtkraft Arenas gamla konstgräs kommer att fylla sin funktion på Åkreängs IP i Brunflo där flera barn och ungdomar från både södra delarna av Östersund (Odensala och Torvalla) samt söder om Brunflo kommer att kunna träna.

Jag ser fram emot att få fortsätta jobba med dessa viktiga frågor även efter valet i höst. Östersund behöver tillväxtfaktorer inom både idrott och kultur.

Anders Edvinsson (S)

ledamot i kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel