Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsthelger för femte året i Funäsdalen

/
  • - Vi är mycket intresserade av kultur och besöker Konsthelgerna varje år, sa makarna Siv och Bertil Myhr.
  • Magdalena Brunzell, konstnär från Tänndalen, ställde ut sina verk i Fornminnesparken.

För femte året hålls två konsthelger i västra Härjedalen, där lokala konstnärer ställer ut sina alster till allmänhetens beskådning.

Annons

– Det här är ett jättetrevligt arrangemang dit många kommer. Många dyker upp varje år men det blir också nya bekantskaper, sa Tänndalskonstnären Magdalena Brunzell, som ställer ut sina tavlor i Fornminnesparkens utställningshall.I Fjällmuseet finns konstpass att köpa. Passet fyller konstnärerna i när de får besök och när man har besökt alla deltar man i ett lotteri, där alla konstnärer bidrar med verk.

Cirka 100 konstpass per år brukar man sälja. Alla deltagande konstnärer bor och verkar i västra Härjedalen

– Många som kommer är turister, tyvärr är det inte många ortsbor som besöker oss och det är lite tråkigt, menade Magdalena Brunzell.

Nämnas kan att det är Gunilla Ellis som dragit igång de här konsthelgerna och det kommer säkerligen att bli en fortsättning.

Magdalena Brunzell berättade att hon ägnar sig åt bildkonst med varierande teman och utställningar har hon över hela Sverige, oftast tre per år.

– Att det finns så många duktiga konstnärer i västra Härjedalen beror i första hand på den inspirerande miljön.

Det fanns även ortsbor på plats i utställningslokalen. TH träffade makarna Siv-och Bertil Myhr från Ljusnedal, som besöker konsthelgerna varje år.

– Alltid lika intressant att se vad de lokala konstnärerna sysslar med, sa Siv.

- Och det är ju många olika genrer det handlar om, menade Bertil, som för övrigt vunnit tavlor vid två tillfällen tidigare.

Leif Eriksson

Annons