Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsult för 250 000 ska fixa näringslivsklimat

Härjedalens kommun har under många år legat lågt i Svenskt Näringslivs mätningar av kommunernas näringslivsklimat. Kommunstyrelsen har nu beslutat att lägga 250 000 kronor på en konsult som förhoppningsvis ska lyfta de svaga betygen.

Näringslivsklimatet i Härjedalens kommun har stadigt gått ner under de senaste åren enligt Svenskt Näringsliv och nu ämnar kommunen att ta ett krafttag för att vända trenden.

– Vi kommer att ha möten mellan företagare, politiker och representanter från alla berörda förvaltningar. Gemensamt ska vi ta fram en långsiktig åtgärdsplan och målbild, berättar kommunalrådet Gunilla Zetterström-Bäcke (S).

Dessa möten ska ske runt om i hela kommunen och det handlingsprogram som träffarna utmynnar i ska få sina politiska beslut efter valet.

Kommunstyrelsen är enig om att arbetet bör ledas av en utomstående konsult och uppdraget går till Karlstadsföretaget Persson & Jaunzems Kommunikation. I det anbud som lagts finns ett förslag till upplägg i vilket sex möten/workshops är inlagda, dessa följs upp av tre arbetsmöten i mindre grupp med nyckelpersoner och avslutningsvis planeras två avslutande näringslivsträffar, en i västra och en i östra Härjedalen, där bland annat åtgärdsplanen presenteras.

– Vi tycker att det här känns angeläget. Nu finns det även andra undersökningar kring näringslivsklimatet där vi har fått bra betyg och jag är övertygad om att vi ska lyckas vända det här till något positivt, säger Gunilla Zetterström-Bäcke.